7 voordelen van Magento 2.0 voor jouw omnichannel-strategie!

Blog

Collin de Boer    2 December 2015   

Hoe helpt Magento 2.0 organisaties bij het beoogde e-commerce succes? Ik zet zeven voordelen voor je op een rij.

Voordeel 1: betere performance

Vier seconden laadtijd van een webpagina staat gelijk aan een eeuwigheid wachten voor je klanten. Zeg dus maar dag tegen je conversie, want het

merendeel van je potentiële klanten is dan al vertrokken. De vernieuwde versie van Magento heeft een veel betere performance. Dit betekent onder andere dat het laden van afbeeldingen en content beter gestructureerd is waardoor het sneller volledig zichtbaar is en dus leidt naar minder wachttijd.

Voordeel 2: betere schaalbaarheid

Wellicht behoor je tot de webshops die zo hard groeien dat de e-commercesoftware het niet altijd goed aankan, omdat je dan flink moet investeren en lang moet wachten voordat er iets kan worden gerealiseerd. Maar hierdoor wil je niet het succes laten afremmen. Daarom herschreef Magento de broncode van de nieuwe versie.

Het heeft resultaat: een modulair platform. En dus kun je makkelijker upgraden naar een nieuwere versie of functionaliteiten uitbreiden. Dit bespaart je tijd en dus ook kosten. Bovendien is je webshop dus beter schaalbaar. Kortom: Magento 2.0 voldoet nu aan de nieuwste ontwikkelingsstandaarden.

Voordeel 3: Magento 2.0 is gebruiksvriendelijker

Technologie moet makkelijk in gebruik zijn. Zo hebben iPhones geen handleiding nodig om het gebruik ervan te begrijpen. De besturing spreekt voor zich, dat vinden we prettig en willen we ook op ons werk ervaren. Die behoefte begreep Magento.

De back-end is behoorlijk aangepast. Er is veel aandacht gegeven aan het Admin-panel waardoor het managen van product-, klant- en orderinformatie een stuk efficiënter is. Zo kun je met de stap-voor-stap-creatietool en productimport sneller producten in je webshop plaatsen. Daarnaast kun je ook de back-end naar eigen wens inrichten.

NB: Voor alle Magento-kenners onder ons: maak je geen zorgen, want de structuur van het admin-panel is erg herkenbaar voor Magento 1.X-gebruikers

Voordeel 4: beveiligde betalingen en opslag van klantinformatie

Zonder vertrouwen koopt een klant niet bij je. Een veilige betaalmethode en secuur omgaan met betaalinformatie van klanten is daarom essentieel. Zeker nu privacy een gevoelig en veelbesproken onderwerp is.

Bij Magento 2.0 staat beveiliging hoog in het vaandel. Zo voldoet het aan de vereiste PCI-standaarden. Dit betekent dat het betalingsverkeer veilig loopt en dat gegevens geëncrypt (versleuteld) worden opgeslagen.

Voordeel 5: snel bestelproces

Ook het bestelproces is onderhanden genomen. Je klanten doorlopen nu in twee gemakkelijke stappen dit proces en dat is goed nieuws voor de conversie! Daarnaast is de checkout ook gemakkelijker aan te passen, zodat je als organisatie sneller de gebruikerservaring kunt verbeteren.

Tip: lees hier 10 tips voor het optimaliseren van je bestelproces

Voordeel 6: een betere omnichannel-infrastructuur

In retail kun je er niet meer omheen: omnichannel. Het gaat niet om je klant centraal stellen, maar je aanpassen aan de omgeving van je klant. En dus moet je ervoor zorgen dat je klanten een goede winkelervaring geeft passend bij de verwachtingen, of deze overtreft. In ieder geval zijn struikelblokken in het proces conversiekillers. Een doordachte omnichannel-strategie is daarom onontbeerlijk.

Zo zijn integraties met bijvoorbeeld je kassa- of ERP-systeem essentieel, zodat je online voorraadinformatie van elke winkel kunt laten zien. Vaak zijn hiervoor complexe koppelingen nodig, maar dankzij de nieuwe API’s in Magento 2.0 kun je eenvoudiger oplossingen van derde partijen integreren.

Voordeel 7: beter inspelen op omnichannel-beleving

Magento 2.0 faciliteert ook nieuwe (marketing) functionaliteiten om je klanten beter te kunnen inspireren. Zo kun je in een handomdraai designs of thema’s in de front-end aanpassen. Denk aan zelf contentblokken verplaatsen en de indeling van je webshop beheren zodat je niet altijd afhankelijk bent van je e-commercepartner. Prettig voor zowel de snellere doorlooptijd als de lagere investering voor zulke wijzigingen.

Tip: leer in deze webinaropname hoe je datagedreven een strategie voor klantreisoptimalisatie opstelt

Kies je nu voor Magento 1.X of 2.0?

In een notendop is Magento 2.0 schaalbaar, flexibel en stabiel en dus erg geschikt om voorop te lopen in omnichannel e-commerce. Maar moet je nu aan de slag met Magento 1.X of Magento 2.0?

Op dit moment is het Magento-partnernetwerk druk bezig om koppelingen en functionaliteiten in de vorm van Magento-extensies te ontwikkelen voor Magento 2.0. Denk aan integraties met bijvoorbeeld Payment Service Providers. De verwachtingen is dat deze de komende maanden op de markt komen. Daarnaast heeft Magento een roadmap om het platform verder te verrijken met nieuwe functionaliteiten, zoals CMS- en B2B-functionaliteiten. Maar de software-organisatie geeft nog wel drie jaar support voor Magento 1.X-versies. Dit is voornamelijk ter voorkoming van veiligheidslekken.

De keuze is dus niet eenvoudig. Of je nu gaat overstappen naar nieuwe e-commercesoftware of een migratie van Magento 1.X naar Magento 2.0 overweegt, de keuze hangt af van je doelstellingen. Maar als jij kiest voor een omnichannel-strategie, dan opent Magento 2.0 de deur naar hypermoderne winkelbeleving voor je klanten.

 Conversie-tips voor mobiele webshop

Geschreven door:

Collin de Boer Team Lead Business Development

Collin is als Team Lead Business Development sinds 2014 het eerste aanspreekpunt voor klanten als Wijnvoordeel.nl, Lampenlicht.nl en Intratuin. Samen met het projectteam bespreekt hij de digitale vraagstukken, zodat hij vervolgens met het team een passende e-commerce oplossing kan definiëren. Daarnaast is Collin verantwoordelijk voor het partnership met Magento en volgt hij de laatste Magento ontwikkelingen altijd op de voet.

Collin_DSF9510
Geschreven door:

Collin de Boer Team Lead Business Development

Collin is als Team Lead Business Development sinds 2014 het eerste aanspreekpunt voor klanten als Wijnvoordeel.nl, Lampenlicht.nl en Intratuin. Samen met het projectteam bespreekt hij de digitale vraagstukken, zodat hij vervolgens met het team een passende e-commerce oplossing kan definiëren. Daarnaast is Collin verantwoordelijk voor het partnership met Magento en volgt hij de laatste Magento ontwikkelingen altijd op de voet.

Collin_DSF9510

Ook interessant

 • [Video] Deze conversieboosters zijn onmisbaar voor een succesvolle Magento 2 webshop

  [Video] Deze conversieboosters zijn onmisbaar voor een succesvolle Magento 2 webshop

  Online marketing video Magento |

  Een goed ingerichte Magento 2 webshop levert je veel voordelen op.  Een standaar...

  Jurjen Jongejan   
  19 November 2020   

 • In 4 stappen een gepersonaliseerde webshopbeleving met Magento Commerce

  In 4 stappen een gepersonaliseerde webshopbeleving met Magento Commerce

  Platform Personalisatie whitepaper Magento |

  Welke mogelijkheden biedt Magento Commerce zodat je zelf direct aan de slag kan ...

  Jeanine Zomer   
  2 November 2020   

 • [Video] Magento Commerce: zo behaal je meer succes door de inzet van gepersonaliseerde acties

  [Video] Magento Commerce: zo behaal je meer succes door de inzet van gepersonaliseerde acties

  Platform video Magento

  Magento Commerce is een platform met eindeloos veel functionaliteiten en mogelij...

  Jeanine Zomer   
  3 September 2020   

Meer van Collin de Boer

 • Best practices voor jouw webshop

  Best practices voor jouw webshop

  Platform Online marketing whitepaper |

  Meer omzet, kort ontwikkeltraject en klaar voor de toekomst. Dankzij onze beweze...

  Collin de Boer   
  2 December 2015   

 • Magento & online marketing 5 best practices voor uw webshop

  Magento & online marketing 5 best practices voor uw webshop

  Platform Online marketing presentatie |

  Door het aantal best practices voor online marketing en Magento-webshops is het ...

  Collin de Boer   
  2 December 2015   

 • Magento & online marketing: 5 best practices voor uw webshop!

  Magento & online marketing: 5 best practices voor uw webshop!

  Platform Online marketing video

  Door het aantal best practices voor online marketing en Magento-webshops is het ...

  Collin de Boer   
  2 December 2015