Shopware 6.4: de belangrijkste innovaties op een rij

Merel Roest    25 May 2021   

Shopware 6.4, de nieuwste versie van Shopware is sinds kort gereleased. Dit is de grootste update sinds de release van Shopware 6. Ben je benieuwd naar alle innovaties? In deze blog zetten we de belangrijkste updates voor je op een rij. Van verbeterde gebruiksvriendelijkheid tot innovaties in het CMS. Je leest het in deze blog.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Verlanglijst

Jouw bezoekers kunnen vanaf nu hun favoriete artikel op een verlanglijst plaatsen en bewaren voor een later moment. Ongeacht of ze zich op de productdetailpagina, in het overzicht of in de check-out bevinden. Dit geldt zowel voor bestaande klanten die al ingelogd zijn als voor bezoekers die voor het eerst jouw webshop bezoeken.

Koersgerelateerde prijsaanpassingen

Shopware heeft flexibele oplossingen ontwikkeld voor het afronden van prijzen op verschillende manieren. Vanaf nu is het mogelijk om:

 • Gewenste prijsafrondingsinstellingen voor elke valuta aan te passen;
 • Weergegeven decimalen te definiëren (bijv. prijsafronding op het dichtstbijzijnde gehele getal);
 • De instellingen voor elke winkelwagenpositie aan te passen of alleen voor het uiteindelijke bedrag.

De configuratie-opties voor prijsafronding vind je in de administratie onder:
Instellingen > Winkel > Valuta

Door de gebruiker gedefinieerde zoekindex en rangschikking

De zoekfunctie in je webshop biedt bezoekers de mogelijkheid om het product te kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Met Shopware 6.4 kan je de zoekfunctie op zeer specifieke manieren aanpassen naar de behoefte van jouw organisatie. Je kan bijvoorbeeld beslissen of bepaalde zoektermen verbonden moeten zijn met AND of OF, zo heb je invloed op hoeveel zoekresultaten een zoekopdracht toont. Je kan nu ook beslissen welke zoekcriteria relevant zijn en hoe deze de zoek- en winkelervaring van je bezoekers beïnvloeden.

“Vanaf” prijzen voor productvariabelen

Je productprijzen kunnen variëren afhankelijk van bijvoorbeeld grootte, kleur of materiaal. Voorheen kon je alleen de prijsklasse in je webshop weergeven, van de laagste tot de hoogste prijs. Met de release van Shopware 6.4 is deze functie gewijzigd: nu wordt alleen de laagste prijs weergegeven, bijvoorbeeld ‘vanaf €4,99’. De productvermelding toont echter altijd de variabele die je hebt geconfigureerd. Als dit niet de goedkoopste variabele is, wordt een andere weergave toegepast: in dat geval wordt de prijs weergegeven met het label ‘andere varianten vanaf €.. ‘ om de meest aantrekkelijke prijs weer te geven.

Betaalmogelijkheden kiezen – nu nog sneller

Een eenvoudig afrekenproces heeft een positief effect op je conversieratio. Binnen Shopware 6.4 zijn de benodigde handelingen tijdens het afrekenproces nog verder verminderd. Klanten zien vanaf nu in één oogopslag alle beschikbare betalingsmogelijkheden.

Tip: zo creëer je een converterende klantreis met Shopware

Verbeterd menu

Om het beheer van jouw webshop nog eenvoudiger en transparanter te maken, is het menu op diverse aspecten geoptimaliseerd:

 • Een nieuw ontwerp van het kleurenpalet voor een geoptimaliseerde weergave van de ‘hover’ en ‘active’ status;
 • Het menu is gemakkelijker te navigeren en moeiteloos wanneer je met je muis naar andere menu niveaus gaat;
 • Een derde level in de menustructuur;
 • Het openen van meerdere submenu’s tegelijk.

Productdetails in de administratie

Om je optimale flexibiliteit te geven, kan je met Shopware 6.4 nu beslissen welke productdetails je in de administratie wilt configureren. Om dit nog gemakkelijker te maken, hebben ze de productdetailpagina opnieuw ontworpen voor meer duidelijkheid.

Grids opslaan in de gebruikersinstellingen

Met de laatste update kan je grids voor elke gebruiker afzonderlijk in je database opslaan. Dit betekent dat je persoonlijke instellingen niet meer lokaal worden opgeslagen. Ongeacht het apparaat dat je gebruikt, hoef je de instellingen niet te wijzigen wanneer je naar een ander apparaat overschakelt.

Nieuw voor self-hosted Shopware versies: apps en plug-ins kopen en beheren

Voorheen kon je alleen plug-ins beheren met de plug-inbeheerder. Apps konden alleen met veel inspanning en met installatie van een extra plug-in worden geïnstalleerd en beheerd. Om dit proces gemakkelijker te maken, is de plug-in manager vervangen. Je kan nu jouw plug-ins en apps beheren met een nieuwe menu-instelling Extensies > Mijn extensies. Bovendien vind je onder Extensies> Winkel een directe integratie van de extensieswinkel. Of het nu apps of plug-ins zijn, je kan nu door de winkel bladeren en extensies kopen of huren in de administratie.

Innovaties in het CMS

Nieuwe lay-out voor productpagina’s

Met de laatste update en de nieuwe lay-out voor productpagina's heb je nog meer mogelijkheden om je CMS te verbeteren en je klanten te imponeren. Ook kun je de productdetailpagina’s aanpassen aan je vereisten en moeiteloos elementen van je productdetailpagina gebruiken op andere pagina’s. Hiermee bespaar je enorm veel tijd.

Rich-text-editor met variabelen

Met de release van Shopware 6.4 kan je nu je webshop en contentpagina’s eenvoudiger ontwerpen en nog verder aanpassen. Met de teksteditor kan je variabelen integreren die als tijdelijke aanduiding fungeren. Hiermee kan je generieke teksten keer op keer gebruiken. Afhankelijk van de situatie kan je ze vervolgens automatisch toepassen. Je kan bijvoorbeeld een tijdelijke aanduiding voor de productnaam gebruiken, die vervolgens dynamisch wordt toegepast wanneer je het product later weergeeft. Hetzelfde principe werkt voor andere tekstvelden, zoals categorienamen of categoriebeschrijvingen.

Site Builder: meer CMS-mogelijkheden met categorieën

De afhandeling van de categorieboom is aangepast. Met de nieuwe structuur kan je bijvoorbeeld landingspagina’s maken buiten de categoriestructuur. Verder kan je direct toegangspunten creëren voor verkoopkanalen in een categorie. Daarnaast is de servicenavigatie verwijderd uit de header en staat deze nu op een prominentere plek in de footer. 

Ben je benieuwd wat er verder allemaal mogelijk is met Shopware 6? In deze video leg ik uit welke functionaliteiten het Shopware 6 platform bevat en hoe het platform geïntegreerd en geoptimaliseerd wordt door de inzet van zoekmachine-optimalisatie (SEO) en conversie-optimalisatie.

New call-to-action

Geschreven door:

Merel Roest Business Development Manager

Merel is Business Development Manager bij ISM eCompany. Met een passie voor e-commerce helpt zij organisaties met hun e-commerce succes. In haar rol houdt zij zich voornamelijk bezig met Magento, Shopware en B2B-klanten.

merel-roest_dsf8233 (1)
Geschreven door:

Merel Roest Business Development Manager

Merel is Business Development Manager bij ISM eCompany. Met een passie voor e-commerce helpt zij organisaties met hun e-commerce succes. In haar rol houdt zij zich voornamelijk bezig met Magento, Shopware en B2B-klanten.

merel-roest_dsf8233 (1)

Ook interessant

 • Request for Proposal voor webshops - hét template

  Request for Proposal voor webshops - hét template

  Platform whitepaper |

  Heb je besloten om de overstap naar een nieuw platform te wagen? Hierop volgt ee...

  Gayan Teubel   
  14 June 2021   

 • Shopware 6.4: de belangrijkste innovaties op een rij

  Shopware 6.4: de belangrijkste innovaties op een rij

  Platform blog Shopware |

  Shopware 6.4, de nieuwste versie van Shopware is sinds kort gereleased. Dit is d...

  Merel Roest   
  25 May 2021   

 • [Video] Zo ben je succesvol met B2B e-commerce

  [Video] Zo ben je succesvol met B2B e-commerce

  Platform video B2B

  Webshops zijn al lang niet meer alleen voor consumenten. Toch zijn er nog veel o...

  Merel Roest   
  29 April 2021   

Meer van Merel Roest

 • Shopware 6.4: de belangrijkste innovaties op een rij

  Shopware 6.4: de belangrijkste innovaties op een rij

  Platform blog Shopware |

  Shopware 6.4, de nieuwste versie van Shopware is sinds kort gereleased. Dit is d...

  Merel Roest   
  25 May 2021   

 • [Video] Zo ben je succesvol met B2B e-commerce

  [Video] Zo ben je succesvol met B2B e-commerce

  Platform video B2B |

  Webshops zijn al lang niet meer alleen voor consumenten. Toch zijn er nog veel o...

  Merel Roest   
  25 May 2021   

 • Magento of Shopware: welk platform past bij mijn organisatie?

  Magento of Shopware: welk platform past bij mijn organisatie?

  Platform whitepaper B2B

  Het vinden van het juiste e-commerceplatform kan lastig zijn. Wij krijgen dan oo...

  Merel Roest   
  25 May 2021