Akeneo uitgeroepen tot leider in PIM-systemen

17 December 2019   

Akeneo, partner van ISM eCompany, is onlangs door IDC MarketScape uitgeroepen tot marktleider op het gebied van productinformatiemanagement-systemen (PIM-systemen). Een toonaangevende opensource omgeving, Magento partnership en honderden tevreden klanten maken Akeneo leider in PIM-systemen.

Akeneo scoort ruim bovengemiddeld op alle criteria

Voor dit onderzoek beoordeelden International Data Corporation (IDC) MarketScape veertien organisaties, waarvan slechts vijf zijn aangewezen als leider. Zowel de huidige mogelijkheden als strategische positionering in de snel veranderende PIM-markt zijn meegenomen in het onderzoek. Akeneo scoorde voor vrijwel alle criteria bovengemiddeld.

Het onderzoek van International Data Corporation (IDC) MarketScape is gebaseerd op gestructureerde discussies, vragenlijsten en interviews met marktleiders, deelnemers en eindgebruikers. De selectiecriteria, wegingen en leveranciersscores vertegenwoordigen het oordeel van IDC MarketScape.

‘’Klanten die we hebben geïnterviewd beoordeelden Akeneo op bijna alle criteria bovengemiddeld.’’ - Jordan Jewell, Onderzoeksmanager Digital commerce en enterprise applicaties bij International Data Corporation (IDC).

Over PIM-systeem Akeneo

Retailers, merkfabrikanten en groothandels lanceren steeds sneller en vaker nieuwe producten die ze op allerlei kanalen en in verschillende talen verkopen. Een PIM-systeem is  van essentieel belang voor organisaties die hun producten en diensten via meerdere kanalen verkopen.

Akeneo biedt een toonaangevend open source platform aan voor productinformatiemanagement (PIM), waardoor gebruikers eenvoudig productinformatie voor elk kanaal kunnen verrijken en managen. Door het open source-karakter is er een actieve community van developers, waardoor Akeneo snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Akeneo richt zich op B2B en B2C en is een gemakkelijk te gebruiken PIM-systeem.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws van ISM

 • 19 B2C en B2B e-commerce trends voor 2022

  19 B2C en B2B e-commerce trends voor 2022

  Wat staat ons in 2022 te wachten in e-commerce en digital marketing? Dit trendra...

  17 December 2019   

 • ISM wint samen met Staatsloterij Dutch Search Award

  ISM wint samen met Staatsloterij Dutch Search Award

  Op donderdag 9 december 2021 maakte de Dutch Search Awards tijdens de awardshow ...

  17 December 2019   

 • ISM genomineerd voor 2 DDMA DUTCH CRO AWARDS 2021

  ISM genomineerd voor 2 DDMA DUTCH CRO AWARDS 2021

  7 oktober 2021, Amsterdam – De DDMA Commissie CRO maakt vandaag de genomineerden...

  17 December 2019