Akeneo uitgeroepen tot leider in PIM-systemen

17 December 2019   

Akeneo, partner van ISM eCompany, is onlangs door IDC MarketScape uitgeroepen tot marktleider op het gebied van productinformatiemanagement-systemen (PIM-systemen). Een toonaangevende opensource omgeving, Magento partnership en honderden tevreden klanten maken Akeneo leider in PIM-systemen.

Akeneo scoort ruim bovengemiddeld op alle criteria

Voor dit onderzoek beoordeelden International Data Corporation (IDC) MarketScape veertien organisaties, waarvan slechts vijf zijn aangewezen als leider. Zowel de huidige mogelijkheden als strategische positionering in de snel veranderende PIM-markt zijn meegenomen in het onderzoek. Akeneo scoorde voor vrijwel alle criteria bovengemiddeld.

Het onderzoek van International Data Corporation (IDC) MarketScape is gebaseerd op gestructureerde discussies, vragenlijsten en interviews met marktleiders, deelnemers en eindgebruikers. De selectiecriteria, wegingen en leveranciersscores vertegenwoordigen het oordeel van IDC MarketScape.

‘’Klanten die we hebben geïnterviewd beoordeelden Akeneo op bijna alle criteria bovengemiddeld.’’ - Jordan Jewell, Onderzoeksmanager Digital commerce en enterprise applicaties bij International Data Corporation (IDC).

Over PIM-systeem Akeneo

Retailers, merkfabrikanten en groothandels lanceren steeds sneller en vaker nieuwe producten die ze op allerlei kanalen en in verschillende talen verkopen. Een PIM-systeem is  van essentieel belang voor organisaties die hun producten en diensten via meerdere kanalen verkopen.

Akeneo biedt een toonaangevend open source platform aan voor productinformatiemanagement (PIM), waardoor gebruikers eenvoudig productinformatie voor elk kanaal kunnen verrijken en managen. Door het open source-karakter is er een actieve community van developers, waardoor Akeneo snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Akeneo richt zich op B2B en B2C en is een gemakkelijk te gebruiken PIM-systeem.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws van ISM

 • State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  Trots om te delen dat wij onze samenwerking met State of Art uitbreiden met het ...

  17 December 2019   

 • ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de publieksprijzen van de Shoppin...

  17 December 2019   

 • ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de dotties van dotdigital in de categorie Best EMEA partner! D...

  17 December 2019