PIM-softwareleverancier Akeneo en ISM eCompany gaan partnership aan om klanten te ondersteunen met productinformatiemanagement

04 April 2019   

Sinds kort werken wij samen met Akeneo, toonaangevend open source PIM-software, zodat we onze klanten kunnen adviseren en ondersteunen met de complexiteit van productinformatiemanagement dat voorkomt uit een groot productaanbod aangeboden op verschillende kanalen. In e-commerce is de beschikbaarheid van volledige en correcte productinformatie essentieel voor (webshop)bezoekers bij het maken van een koopbeslissing.

Waarom productinformatiemanagement essentieel is

Zonder PIM-systeem wordt productdata vaak opgeslagen in verschillende systemen, Excel-documenten, servers en hard drives. Door Akeneo kunnen retailers, merkfabrikanten en groothandels productinformatie centraliseren.

Het groeiend aantal producten, de snelheid waarmee producten moeten worden verkocht en het groeiend aantal verkoopkanalen, maakt dat productinformatiemanagement steeds complexer wordt. Hierdoor veroorzaakt productinformatie een steeds grotere vertraging in de doorlooptijd.

Merkfabrikanten, groothandels en retailers lanceren steeds sneller en vaker nieuwe producten die ze op allerlei kanalen en in verschillende talen willen gaan verkopen. De productinformatie moet steeds foutloos, kwalitatief en aangepast zijn op het kanaal en de doelgroep. Daarnaast moet de geboden content steeds voldoende onderscheidend zijn van de concurrentie.

Over PIM-systeem Akeneo

Akeneo biedt een toonaangevend open source platform aan voor productinformatiemanagement (PIM), waardoor gebruikers eenvoudig productinformatie voor elk kanaal kunnen verrijken en managen. Door het open source-karakter is er een actieve community van developers, waardoor Akeneo snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Merken als Samsung, John Deere en Obelink gebruiken Akeneo voor het verrijken van hun e-commerce-omgeving zodat webshopbezoekers de benodigde informatie hebben voor het maken van een koopbeslissing.

Meer nieuws van ISM

 • State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  Trots om te delen dat wij onze samenwerking met State of Art uitbreiden met het ...

  04 April 2019   

 • ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de publieksprijzen van de Shoppin...

  04 April 2019   

 • ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de dotties van dotdigital in de categorie Best EMEA partner! D...

  04 April 2019