PIM-softwareleverancier Akeneo en ISM eCompany gaan partnership aan om klanten te ondersteunen met productinformatiemanagement

04 April 2019   

Sinds kort werken wij samen met Akeneo, toonaangevend open source PIM-software, zodat we onze klanten kunnen adviseren en ondersteunen met de complexiteit van productinformatiemanagement dat voorkomt uit een groot productaanbod aangeboden op verschillende kanalen. In e-commerce is de beschikbaarheid van volledige en correcte productinformatie essentieel voor (webshop)bezoekers bij het maken van een koopbeslissing.

Waarom productinformatiemanagement essentieel is

Zonder PIM-systeem wordt productdata vaak opgeslagen in verschillende systemen, Excel-documenten, servers en hard drives. Door Akeneo kunnen retailers, merkfabrikanten en groothandels productinformatie centraliseren.

Het groeiend aantal producten, de snelheid waarmee producten moeten worden verkocht en het groeiend aantal verkoopkanalen, maakt dat productinformatiemanagement steeds complexer wordt. Hierdoor veroorzaakt productinformatie een steeds grotere vertraging in de doorlooptijd.

Merkfabrikanten, groothandels en retailers lanceren steeds sneller en vaker nieuwe producten die ze op allerlei kanalen en in verschillende talen willen gaan verkopen. De productinformatie moet steeds foutloos, kwalitatief en aangepast zijn op het kanaal en de doelgroep. Daarnaast moet de geboden content steeds voldoende onderscheidend zijn van de concurrentie.

Over PIM-systeem Akeneo

Akeneo biedt een toonaangevend open source platform aan voor productinformatiemanagement (PIM), waardoor gebruikers eenvoudig productinformatie voor elk kanaal kunnen verrijken en managen. Door het open source-karakter is er een actieve community van developers, waardoor Akeneo snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Merken als Samsung, John Deere en Obelink gebruiken Akeneo voor het verrijken van hun e-commerce-omgeving zodat webshopbezoekers de benodigde informatie hebben voor het maken van een koopbeslissing.

Meer nieuws van ISM

 • 7 ISM-klanten in CrossBorder Top 30 van snelle groeiers 2019

  7 ISM-klanten in CrossBorder Top 30 van snelle groeiers 2019

  ISM-klanten Fashcom, Just Carpets, Koffievoordeel, Lobbes, Lucardi, Oger, UV-Fas...

  04 April 2019   

 • PIM-softwareleverancier Akeneo en ISM eCompany gaan partnership aan om klanten te ondersteunen met productinformatiemanagement

  PIM-softwareleverancier Akeneo en ISM eCompany gaan partnership aan om klanten te ondersteunen met productinformatiemanagement

  Sinds kort werken wij samen met Akeneo, toonaangevend open source PIM-software, ...

  04 April 2019   

 • Toolspecial, Shuz, Weinvorteil.de, Beanzcafe zijn live!

  Toolspecial, Shuz, Weinvorteil.de, Beanzcafe zijn live!

  In januari en februari gingen Toolspecial.com, Beanzcafe, Shuz.nl en Weinvorteil...

  04 April 2019