Magento is het meest gebruikte e-commerce platform in Europa

22 June 2016   

Londen, Engeland - Magento Commerce, wereldwijd de marktleider in digital commerce, meldt dat Magento het snelst groeiende en meest gebruikte e-commerce platform in Europa is.

Magento-gebruikers verslaan hun concurrenten

Magento heeft momenteel 53 klanten op de Internet Retailer Europe 500 list 2016, meer dan elk ander provider. Het is twee keer zoveel als Demandware (26 klanten) en SAP Hybris 24 klanten en SAP Hybris (24 klanten).

Europese Magento-gebruikers zijn onder meer Primera, Dyson, Orsay, Spar, Duifhuizen, Kurt Geiger en Maisons du Monde.

"Magento-gebruikers verslaan hun concurrenten op mobiel. Zij zijn namelijk beter in staat om een unieke online winkelbeleving te verzorgen,” zegt Mark Lavelle, CEO van Magento Commerce. Uit ons onderzoek naar online winkelgedrag in modewebshops blijkt dat mobiel winkelen sterk in opkomst is. 

“Magento-gebruikers halen ook veel voordeel uit de flexibiliteit van de software en het gemak waarmee ze integraties met systemen zoals SAP kunnen realiseren.”

Magento 2 zorgt voor Europees succes

De groei van het aantal Magento-gebruikers komt door Magento 2 dat sinds november 2015 beschikbaar is. In de afgelopen zeven maanden is Magento 2 al meer dan 350.000 keer gedownload en staan er wereldwijd al 2.400 websites ermee live.

Magento-gebruikers waarderen de mogelijkheid van de software om unieke klantbelevingen tot stand te laten komen. “De manier waarop onze website draait is voor ons net zo belangrijk als de klantenservice in de fysieke winkel,” zegt Alex Barbier, digital marketing director bij Oliver Sweeney, een Engels lifestylemerk voor mannen.

“Wij hadden een platform nodig die we eenvoudig konden opschalen. Bovendien moest het mogelijk zijn om het eenvoudig aan te passen zodat de webshop past bij de merkbeleving die wij voor ogen hadden. De website is onze virtuele winkelpui. We hadden het gevoel dat Magento ons het beste kon voorzien in deze behoefte.”

 Het originele en uitgebreide persbericht van Magento vindt u hier

Lees ook:

Meer nieuws van ISM

 • 19 B2C en B2B e-commerce trends voor 2022

  19 B2C en B2B e-commerce trends voor 2022

  Platform |

  Wat staat ons in 2022 te wachten in e-commerce en digital marketing? Dit trendra...

  22 June 2016   

 • ISM wint samen met Staatsloterij Dutch Search Award

  ISM wint samen met Staatsloterij Dutch Search Award

  Platform |

  Op donderdag 9 december 2021 maakte de Dutch Search Awards tijdens de awardshow ...

  22 June 2016   

 • ISM genomineerd voor 2 DDMA DUTCH CRO AWARDS 2021

  ISM genomineerd voor 2 DDMA DUTCH CRO AWARDS 2021

  Platform

  7 oktober 2021, Amsterdam – De DDMA Commissie CRO maakt vandaag de genomineerden...

  22 June 2016