Magento is het meest gebruikte e-commerce platform in Europa

22 June 2016   

Londen, Engeland - Magento Commerce, wereldwijd de marktleider in digital commerce, meldt dat Magento het snelst groeiende en meest gebruikte e-commerce platform in Europa is.

Magento-gebruikers verslaan hun concurrenten

Magento heeft momenteel 53 klanten op de Internet Retailer Europe 500 list 2016, meer dan elk ander provider. Het is twee keer zoveel als Demandware (26 klanten) en SAP Hybris 24 klanten en SAP Hybris (24 klanten).

Europese Magento-gebruikers zijn onder meer Primera, Dyson, Orsay, Spar, Duifhuizen, Kurt Geiger en Maisons du Monde.

"Magento-gebruikers verslaan hun concurrenten op mobiel. Zij zijn namelijk beter in staat om een unieke online winkelbeleving te verzorgen,” zegt Mark Lavelle, CEO van Magento Commerce. Uit ons onderzoek naar online winkelgedrag in modewebshops blijkt dat mobiel winkelen sterk in opkomst is. 

“Magento-gebruikers halen ook veel voordeel uit de flexibiliteit van de software en het gemak waarmee ze integraties met systemen zoals SAP kunnen realiseren.”

Magento 2 zorgt voor Europees succes

De groei van het aantal Magento-gebruikers komt door Magento 2 dat sinds november 2015 beschikbaar is. In de afgelopen zeven maanden is Magento 2 al meer dan 350.000 keer gedownload en staan er wereldwijd al 2.400 websites ermee live.

Magento-gebruikers waarderen de mogelijkheid van de software om unieke klantbelevingen tot stand te laten komen. “De manier waarop onze website draait is voor ons net zo belangrijk als de klantenservice in de fysieke winkel,” zegt Alex Barbier, digital marketing director bij Oliver Sweeney, een Engels lifestylemerk voor mannen.

“Wij hadden een platform nodig die we eenvoudig konden opschalen. Bovendien moest het mogelijk zijn om het eenvoudig aan te passen zodat de webshop past bij de merkbeleving die wij voor ogen hadden. De website is onze virtuele winkelpui. We hadden het gevoel dat Magento ons het beste kon voorzien in deze behoefte.”

 Het originele en uitgebreide persbericht van Magento vindt u hier

Lees ook:

Meer nieuws van ISM

 • State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  Platform |

  Trots om te delen dat wij onze samenwerking met State of Art uitbreiden met het ...

  22 June 2016   

 • ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  Platform |

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de publieksprijzen van de Shoppin...

  22 June 2016   

 • ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  Platform

  ISM eCompany wint de dotties van dotdigital in de categorie Best EMEA partner! D...

  22 June 2016