Deze bekende sportwebwinkels benutten niet alle kansen voor een toppositie in Google

24 August 2016   

Nederland behaalde veel gouden medailles op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. ISM eCompany vroeg zich af of Nederlandse sportwebwinkels net zo gedreven streven naar de felbegeerde eerste plek in de zoekresultaten in zoekmachines, als onze sporters naar de eerste plek op het podium. De tien onderzochte sportwebwinkels scoorden gemiddeld een magere 5.7. De winnaar van het onderzoek was Footlocker met een 7.2. 

De basis biedt nog genoeg optimalisatiekansen

Kees Beckeringh, Team Lead Zoekmachine-optimalisatie bij ISM eCompany: “De onderzochte sportwebwinkels kregen met een 5.7 gemiddeld net een voldoende. Het is opvallend dat ze kansen laten liggen op bekende basiselementen van zoekmachine-optimalisatie. Denk aan het gebruik van zoektermen in titels van pagina’s.”

Het slechtst beoordeelde onderdeel is crawl-optimalisatie. “Google doorzoekt (crawlt) webwinkels met hulp van zogenaamde ‘spiders’. De capaciteit van Google is niet eindeloos. Daarom hebben spiders een crawl-budget. De tien onderzochte webwinkels zorgen er momenteel niet goed voor dat de spiders dit budget optimaal inzetten,” aldus Beckeringh.

Deze bekende sportwebwinkels benutten niet alle kansen voor een toppositie in Google

Het onderzoek

De gekozen sportwebwinkels zijn een greep uit de algemeen bekende sportwebwinkels in Nederland en hebben een ruim assortiment bestaande uit verschillende collecties van diverse merken. Het algoritme die de volgorde van de zoekresultaten in Google bepaalt is niet openbaar bekend. Daarom is op basis van meer dan tien jaar ervaring in zoekmachine-optimalisatie voor webwinkels een lijst van veertig SEO-elementen opgesteld. 

Meer nieuws van ISM

 • State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  State of Art kiest voor PIM-systeem Akeneo Enterprise

  SEO |

  Trots om te delen dat wij onze samenwerking met State of Art uitbreiden met het ...

  24 August 2016   

 • ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de Shopping Awards

  SEO |

  ISM-klant Polyestershoppen is genomineerd voor de publieksprijzen van de Shoppin...

  24 August 2016   

 • ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  ISM eCompany wint de award voor Beste EMEA Partner

  SEO

  ISM eCompany wint de dotties van dotdigital in de categorie Best EMEA partner! D...

  24 August 2016