Van Nelle Ontwerpfabriek officieel UNESCO Werelderfgoed!

02 september 2014 | 3144 Views

Vanaf zaterdag 21 juni is de Van Nelle Ontwerpfabriek definitief het tiende UNESCO Werelderfgoed van Nederland. Na ruim twintig jaar op de voorlopige Werelderfgoedlijst gestaan te hebben, is het karakteristieke fabrieksgebouw nu definitief Werelderfgoed. ISM eCompany is trots te kunnen zeggen dat onze hoofdlocatie hiertoe bekroond is.

ISM eCompany vindt het een eer te mogen werken vanuit een UNESCO Werelderfgoed. Het is een wereldwijde erkenning van de unieke en universele waarde van de voormalige koffie-, thee- en tabakfabriek. Burgemeester Aboutaleb: “Ik ben ontzettend trots op onze nieuwe én historische iconen. De Van Nellefabriek is een van die iconen! Een gebouw, uniek voor zijn tijd in materiaal en vorm, en vanuit sociaal oogpunt zijn tijd ver vooruit. Dat de Van Nellefabriek nu de status krijgt van werelderfgoed is een geschenk voor alle generaties na ons, iets waar alle Rotterdammers heel trots op kunnen zijn.”

UNESCO Werelderfgoedcomité 
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) is een overkoepelende organisatie van nationale commissies, die bestaan uit deskundigen op de werkgebieden onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie & informatie. Met de Werelderfgoedlijst wil UNESCO cultureel en natuurlijk erfgoed dat van unieke waarde is voor de mensheid, beter bewaren voor toekomstige generaties.

Van Nelle Ontwerpfabriek
De Van Nelle Ontwerpfabriek is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd omdat het een unieke en universele waarde heeft als cultureel erfgoed. De in de jaren ’20 gebouwde fabriek is karakteristiek voor het modernisme. Het complex bestaat uit verschillende door loopbruggen verbonden gebouwen en is een van de hoogtepunten van de industriële architectuur uit de 20e eeuw. De Van Nelle fabriek is tussen 2000 en 2006 gerenoveerd en naast ISM eCompany zijn er meerdere bedrijven gevestigd. De Van Nelle Ontwerpfabriek staat nu samen met negen voorgaande objecten en gebieden in Nederland op de lijst, waaronder bijvoorbeeld de Amsterdamse grachtengordel en de windmolens van Kinderdijk.

X
Contact
Direct e-commerce advies?
<
Contact
Direct e-commerce advies?