Online marketing en webshop bouw

76 procent digitale omzetgroei door webshopbouw en online marketing

Samenvatting

Budgetplan is al 25 jaar leverancier van keukenapparatuur. Het bedrijf heeft de grootste showroom in Nederland op het gebied van keuken(apparatuur) en heeft de ambitie om ook online de grootste te worden.

Over Budgetplan

25 jaar geleden innoveerde Budgetplan de keukenbranche door als eerste retailer los apparatuur te leveren in plaats van complete keukens. Inmiddels is Budgetplan de grootste in Nederland op het gebied van keukens en inbouwapparaten. “Service vinden we buitengewoon belangrijk. Het onderscheidt ons van onze concurrenten en is de reden waarom we hard groeien. Deze strategie willen online voortzetten. Een fullservice e-commercebureau die zowel een toekomstbestendige webshop als strategisch onlinemarketingadvies kan geven is voor ons de oplossing.”

 

Uitdaging

Door het belang van service, technologische ontwikkelingen, veranderende consumentenbehoeften en de online groeiambities voldeed de bestaande webshop niet meer. “De mogelijkheden van de oude webshop waren onvoldoende toereikend voor het aanbieden van een zorgeloze beleving die onze klanten in onze winkel gewend zijn. Al in de eerste gesprekken met ISM eCompany werd hun kennis en expertise duidelijk. Daardoor hadden we het vertrouwen om het bouwen van een webshop die voldoet aan onze wensen en online marketing aan hen uit te besteden.”     

 

Oplossing

Voor het realiseren van een nieuw e-commerceplatform identificeerden we gezamenlijk met Budgetplan de trends, uitdagingen en kansen in de markt. Op basis van de input bouwden we het platform op Magento Open Source. De nieuwe webshop schaalt probleemloos mee met de groei en is zeer stabiel.  

Daarnaast ontwikkelden we een trafficdriversplan, welke inzichtelijk maakte hoe we de omzetgroei-doelstelling van 52 procent per jaar gingen behalen.

 Budgetplan-case-statistieken

Een screenshot van het trafficdriversplan waarin de KPI’s per maand zijn bepaald

 

 

 

Resultaat

Een stabiel platform, betere posities in relevante zoekmachineresultaten, slimme advertenties in Google en continue conversie-optimalisatie leverden Budgetplan in minder dan een jaar tijd een digitale omzetgroei van 76 procent op. Dit overtrof ruimschoots de gestelde KPI. En we blijven streven om groeidoelstelling van Budgetplan te overtreffen! 

 

Referentie

“We besteden de bouw van de webshop en onze online marketingactiviteiten uit aan ISM eCompany. Ze ontwikkelden een sterk e-commerceplatform gebouwd op Magento Community. De webshop en online marketingactiviteiten leverden binnen een jaar tijd een digitale omzetgroei van 76 procent op. We zijn trots op dit resultaat! De samenwerking met ISM eCompany zit vol positieve energie. Ik verwacht dat ISM eCompany in de toekomst daarom nog meer omzetgroei realiseert.”

Marc Nederlof van Budgetplan

 

Uw e-commercedoelstellingen overtreffen?

Neem contact met ons op

Vergelijkbare cases

Omnichannel-strategie: integratie webshop en fysieke winkels
Strategie, webshop bouw en Magento BI
52 procent meer omzet uit SEO en continue conversie-optimalisatie

X
Contact
Direct e-commerce advies?
<
Contact
Direct e-commerce advies?