E-commerce strategie voor Primera - ISM eCompany

Webshop bouw, design en online marketing

E-commerce strategie en implementatie

Over Primera

Primera is een winkelketen van ruim 400 winkels. Bij Primera kunnen consumenten onder andere terecht voor wenskaarten, postzegels, tijdschriften, boeken, dagbladen, tabak, loten, beltegoed, cadeaukaarten, tickets, kantoorartikelen en cartridges. Bekijk de webshop van Primera. 

Uitdaging

Primera deed onderzoek naar de behoeften van haar winkels en consumenten. De online strategie die daarop werd bepaald voorziet in de opening van een webshop. Een webshop waarop consumenten onder andere wenskaarten, cadeaukaarten, gepersonaliseerde boeken en foto's kunnen bestellen. Primera wil met de webshop een volwaardig rendabel online verkoopkanaal realiseren.

Oplossing

We voorzien Primera in verschillende e-commercediensten. Zo verzorgen onze designers het design van de webshop. Het online marketingteam verzorgt gerichte online marketingcampagnes en richt Google Analytics in zodat Primera haar online doelstellingen kan meten en analyseren. Daarnaast gaat het online marketingteam de verkoop van cadeaukaarten substantieel verhogen. Dit doen zij door middel van SEO en Adwords-campagnes. Ook nemen we de hosting en het beheer voor de website en webshop in handen.

Resultaat

Het resultaat is een webshop, geïntegreerd in het Magento Enterprise Platform. De webshop is optimaal indexeerbaar voor zoekmachines. Het Magento Enterprise platform is gekoppeld aan diverse partijen voor het vertonen van ticketinformatie en loterijuitslagen. Daarnaast is het mogelijk om gepersonaliseerde cadeaus en geschenken te bestellen. Zo kun je voor de kinderen een 'Woezel & Pip en Lammetje (roepnaam)' boekje laten maken en is er vanaf nu keuze uit meer dan 100 cadeaukaarten. Op termijn zal dit assortiment uitgebreid worden. Primera geeft aan met de shop een dieper assortiment te kunnen presenteren ‘dan waar in de meeste Primera winkels ruimte voor bestaat.

Uw e-commercedoelstellingen overtreffen?

Neem contact met ons op

Vergelijkbare cases


X
Contact
Direct e-commerce advies?
<
Contact
Direct e-commerce advies?